Programma Wintersfeer Geldrop!

Ruim drie weken muziek, shows, sport & spel. Voor jong en oud!

Van alles te doen!

Tijdens Wintersfeer Geldrop is er van alles te doen op en bij de ijsbaan, Kasteel Geldrop, Centrum Hofdael en in het centrum van Geldrop. Ook staat De Hobbelende Geit dit jaar bij de ijsbaan van Wintersfeer. Deze oudste kermisattractie van Geldrop is weer terug in ons dorp. Maak vanaf vrijdag 20 december weer in een ritje in deze nostalgische kermisattractie van Hans Fabrie. Download hier het Programma Wintersfeer Geldrop 2019-2020.

Hieronder enkele hoogtepunten.

Opening

Op woensdag 11 december opent de ijsbaan haar deuren. Dit gebeurt om 15.00 uur.

Je mag dan de ijsbaan één dag gratis uitproberen. Ook kun je om 16.00 uur meedoen aan een wedstrijd onder leiding van een echte Kerstelf en Sfeeraldo: de Wintersfeer mascotte. Je kunt dan entreekaarten winnen van Wintersfeer Geldrop en van Christmas Castle. Op 21 en 22 december zit de Kerstman in het Kasteel van Geldrop dat van top tot teen is omgebouwd. Beleef Christmas Castle, kijk voor meer informatie op www.thechristmascastle.nl.

Schoolschaatsen & peuterschaatsen

Alle leerlingen van de basisscholen uit Geldrop en Mierlo kunnen onder begeleiding van school van donderdag 12 december tot en met vrijdag 20 december tijdens schooltijd gratis komen schaatsen. Dit jaar organiseert Wintersfeer Geldrop voor het eerst peuterschaatsen op zondag 15, 22 en 29 december en op zondag 5 januari. Peuters (tot en met 7 jaar) kunnen onder begeleiding van hun ouders tussen 10.30 en 11.00 uur gratis komen schaatsen op de ijsbaan.

 

Urban dansmiddag Centrum Hofdael: zaterdag 14 december (vanaf 13.30 uur)

Op 14 december staat de jaarlijkse Urban dansmiddag met diverse dansgroepen op de agenda. De optredens vinden plaats in de grote zaal van Centrum Hofdael. We beginnen om 13.30 met een openingsoptreden van Unitydance uit Craenendonk, met dansers van alle leeftijden. Daarna treedt

Dede dance uit Geldrop op. Zij hebben een show heeft samengesteld met daarin verschillende dansstijlen. De middag wordt afgesloten met een spetterend optreden van UC Dance uit Geldrop 

Polonaise op het ijs: zaterdag 14 december (19.00-20.00 uur)

Het gaat hier om een ware aanval op het officieuze wereldrecordpoging “Polonaise op het ijs”. Dit ligt op dit moment in handen van de gemeente Reusel. Zij brachten vorig jaar 352 feestende personen, jong en oud, groot en klein met de handen op de schouders zichzelf voortbewegend op de been. Dit kan beter. Wintersfeer Geldrop wil dit wereldrecord op haar naam krijgen. Onder aanvoering van de stadsprins van Geldrop-Mierlo gaan we een poging wagen. Help jij ons mee?

Verschillende carnavalsverenigingen uit Geldrop en Mierlo hebben hun medewerking toegezegd. Dit alles onder toezicht van de notaris, die de teller zal hanteren. Deze poging wordt muzikaal opgeluisterd door een dweilorkest. De presentatie van deze avond is in handen van Bas van Beek.

Ouderenmiddagen: 17 en 23 december en 2 januari (14.00 uur)

Ook dit jaar organiseert Wintersfeer Geldrop weer drie speciale ouderenmiddagen in Centrum Hofdael. Onze senioren zijn dan welkom voor een heerlijke middag uit. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een gratis kopje koffie of thee en een koek. Daarna volgt een optreden.

We starten op dinsdag 17 december om 14.00 uur met De Lollypops. Dit is een smartlappen duo. Het duo heeft een uitgebreid repertoire met muziek uit de jaren 60 en 70.  Zij verzorgen een feestelijk geheel met een juiste dosis humor.  Dit alles voornamelijk in het Brabantse dialect. Op maandag 23 december is het de beurt aan Familiekoor Van den Broek. Ook dan vangt het programma aan om 14.00 uur. Dit familiekoor maakt herkenbare muziek en zang uit de jaren 60. Op donderdag 2 januari treden De Golde Liesjes op. Ook nu weer om 14.00 uur in Centrum Hofdael. De Golde Liesjes zijn even vrolijke meiden uit Amerika die sinds juli 2006 Nederlandse smartlappen en Duitse schlagers zingen.

Thank God it’s Friday: 13,20 en 27 december en vrijdag 4 januari (19.00-22.00 uur)

Het is vrijdag en dat betekent dat vanavond in het teken staat van discoschaatsen. Dj Zeus draait ook dit jaar de beste hits voor jullie op de extra mooi verlichte schaatsbaan vanuit een oude Citroën op de baan. Wie komt er tussen 19.00 en 22.00 een dansje op het ijs wagen?                                                      

Hap en stap avond: 18 december (19.00-23.00 uur)

Op woensdag 18 december, gaan we weer Happen & Stappen op het horecaplein. Bij alle 5 de horecazaken krijg je een hapje en een drankje voor maar €25,-. Er zijn maar 50 kaarten beschikbaar dus wees er snel bij. Kaarten te koop bij “In de Gammele Geit” (contant betalen). Tot dan!

Danceclassics on ice: 18 december (19.00-22.00 uur)

Op woensdag 18 december 2019 zal op de schaatsbaan van Wintersfeer Geldrop tussen 19.00 uur en 22.00 uur muziek uit de jaren zeventig, tachtig en negentig te horen zijn tijdens Dance Classics on Ice. De dj van deze avond laat alle gouwe ouwe hits de revue passeren. Voel je daarom ook zeker niet te oud om een paar rondjes op het ijs te maken. Haal oude herinneringen op tijdens Dance Classics on Ice! 

Kerstmarkt in het centrum van Geldrop: 21 december (vanaf 11.00 uur)

Kom sfeerproeven en nog even de laatste kerstinkopen doen in het sfeervolle centrum van Geldrop. Er staan tientallen kramen en er is overal (live) kerstmuziek, een lopende kerstman en speciaal voor de kinderen een levensgrote snowglobe met MENEER DE UIL.

1e Geldropse Curling Kampioenschappen: 23 december (20.00 uur)

Op maandag 23 december 2019 is het zo ver, dan vinden de eerste Geldropse Curling Kampioenschappen plaats op de ijsbaan in Geldrop. Vier prominente teams uit Geldrop nemen het dan tegen elkaar op tijdens deze eerste editie van de Geldropse Curling Kampioenschappen. Het wordt een avond vol gezelligheid en onderlinge strijd tussen de teams op een echte curlingbaan met echte curlingstenen De avond start om 20.00 uur. De presentator van deze avond is niemand minder dan Bas van Beek. De vier teams bestaan allemaal uit prominente personen uit het dorp. Zij zullen zich onder leiding van Bas aan het publiek voorstellen waarna zij onderling de strijd met elkaar aangaan. De winnaar van de avond gaat naar huis met de felbegeerde wisseltrofee. De prijsuitreiking vindt plaats na afloop in Het Gammele Huys. Het belooft een gezellige avond op de ijsbaan te worden, maar ook In het Gammele Huys! Zien wij jou dan ook bij de schaatsbaan? Kom je favoriete team aanmoedigen en laat je verrassen in het Gammele Huys.

Disney Kerstmiddag & foute kersttruiendag: 24 december (11.00-18.00 uur)

De dag voor Kerst kan net zo leuk zijn als 1e en 2e Kerstdag, zeker wanneer je naar de ijsbaan in Geldrop komt.  Deze dag staat bij Wintersfeer in het teken van Disney en de fabuleuze film Frozen.  Kom en ontmoet Elsa, Anna en Olaf (aanwezig van 13:00 – 15:00 uur). Zij gaan met de kinderen op het ijs schaatsen. Je kunt dan ook met hen op de foto. Trek deze middag nog eens je mooiste, gekste, leukste Kersttrui aan en wie weet ben jij degene die met een leuke prijs naar huis gaat! De prijsuitreiking is aan het einde van de middag.

Demonstratie ijshockey: 28 december (13.00-14.00 uur)

Kom zaterdagmiddag 28 december om 13.00 uur naar de ijsbaan van Wintersfeer voor een spectaculaire demonstratie ijshockey door Kemphanen Eindhoven.

Ijshockey, de snelste teamsport ter wereld, is geweldig om naar te kijken maar nog geweldiger is het om mee te spelen met Kemphanen Eindhoven! Zij bieden je de kans om met deze sport kennis te maken op de ijsbaan van Wintersfeer Geldrop.

Glow in the Dark avond: 28 december (18.00 – 22.00 uur)  met DJ Rik (tot 21.00 uur)

Een avond waarin blacklight lampen de ijsbaan zullen omtoveren tot een sprookjesachtig geheel. 

Wit is het toverwoord.  Duik in je kledingkast en ga op zoek naar die ene witte muts, een witte jas of witte handschoenen en kom naar Glow in the Dark.  Laten we met z’n allen de schaatsbaan oplichten die avond! Uiteraard verzorgt Wintersfeer de extra dimensie waardoor het een bijzondere avond wordt.

Schaatsshow door Team Ice United: 29 december (19.00-20.00 uur)

Team Ice United is een Nederlands Senioren synchroonschaatsteam, opgericht in 2011. Het team bestaat uit getalenteerde en gemotiveerde schaatsers, die van heinde en verre samenkomen om het beste uit zichzelf en uit elkaar te halen. Hun slogan is "One Team One Dream".

Vier het nieuwe jaar met de Geldropse Nieuwjaar concerten: 3, 4 en 5 januari (verschillende tijden)

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020 viert Geldrop-Mierlo het nieuwe jaar. En jij viert dat natuurlijk met je beste vrienden rond de Wintersfeer ijsbaan op het Horecaplein of op vrijdag in Café Bij van Dijk! Alle drie de dagen spelen er mooie bandjes op het plein, en in de horeca. Een perfecte ambiance om gezamenlijk te proosten op een hopelijk fantastisch mooi 2020.

Op vrijdag start het weekend bij Café bij van Dijk met Blue Moon Trio. Op zaterdag staan er 5 podia op en rond het horecaplein. Daar spelen te gekke live bands als Heavy Hoempa, Boys From The County Hell, F.A.R.T. (Fabulous Acoustic Rock Tribute), Monoman Onemanband, Het Spoor Bijster en Acoustic Groove, Deze podia zijn de vinden in Kaffee Peijnenburg, In het Gammele Huys (het Wintersfeer Geldrop paviljoen), Heerenhuys23, In de Gammele Geit en het outdoor podium van KommuS. De afterparty is in de Gammele Geit met dj Bas van Beek. Zo krijg je de grootste Geldropse kroegentocht op pak ‘m beet 100 vierkante meter. Verwacht kleine maar pittige shows in de kroegen, buiten pakken we wat meer uit, stil staan wordt verboden deze avond!

Op zondagmiddag (5 januari) vind je leuke live bands bij de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Programma

13.30 - 13.45 uur

Harmonieën: Fanfare Euphonia, Harmonie Sint Lucia, Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps

13.45 - 14.00 uur

Speech burgemeester J. van Bree

14.20 - 15.05 uur

Straatband op de Vlucht

15.10 - + 16.00 uur

Muziekgroep Dreuge Worst

16.00 uur

Einde bijeenkomst

Om daar na het weekend af te sluiten tijdens het laatste concert van de Geldropse Nieuwjaar Concerten in het Heerenhuys23 met Legends’ SIX.

Facebook

Voor het laatste nieuws, evenementen, video's,
foto's, reacties en je vrienden ga je naar
Facebook Wintersfeer Geldrop - @wintersfeergeldrop

Twitter

Voor wintersfeer-tweets met weetjes, leuke foto's,
aankondigingen, reacties, vragen en antwoorden ga je naar
Twitter Wintersfeer Geldrop - @WGeldrop

x
Wij gebruiken cookies. Klik hier voor meer info.